原创文学网(htwxw.com)
当前位置: 首页 > 桂圆的做法大全 > 内容详情

2017高考英语真题分类汇编阅读理解真题

时间:2019-04-16来源:清蒸菜谱大全 -[收藏本文]

  阅读理解题目的总分所占分值较大,可以说考生的高考英语成绩主要决定于阅读理解题目的得分。一起做一下阅读理解训练吧。下面是学习啦小编为大家推荐的2017高考英语真题分类汇编阅读理解真题,仅供大家参考!

  2017高考英语真题分类汇编阅读理解真题一

  The resources of the library can be helpful even when we are doing something very informal,such as trying to devise a better way to measure attitudes toward music or looking for a better way to teach mathematics The library can be equally helpful when we are doing something very formal,such as writing a dissertation(学位论文)or preparing an article for publication in a professional journal.In either case,our goal should be to use the library as a useful tool to help us understand and solve our problem

  The following sections of this chapter will describe specific resources available in many libraries.In some cases you may already be aware of a resource and may use it frequently and successfully.In other cases you may be completely unfamiliar with a resource.Your goal should be to become aware of what is available and to know how to use each of these resources to help you solve the problem they are designed to solve.

  When educators have a piece of information that they want to share with their colleagues,they often make this information available in professional journals or at professional meetings It would often be useful to have access to such information,and this chapter will describe the special services that enable us to locate suc北京专治癫痫病的知名医院h information.

  41 The library resources can be helpful when we ____

  A.want to find a better way to measure attitudes toward music

  B.are preparing a paper for a professional journal

  C.are writing a dissertation

  D . A11 of the above

  42.The familiarity of readers with different resources

  A .is more or less the same

  B.varies slightly

  C.differs greatly

  D.should not be different

  43.The author believes that ____

  A . library resources should be used frequently and completely

  B.1ibrary resources cannot be made good use of if they are not available to us

  C.one is supposed to be aware of the library resources that are usually not available

  D.one is supposed to have good knowledge and make good use of resources

  44.When educators wish to share some information with their colleagues,they often

  A.publish it in a professional journal

  B.attend professional meetings

  C.get access to it in the library

  D make use of some library services

  45 The chapter in question

  A.mainly deals with the ways of dissertation writing

  B . presents information on publishing papers in professional journals

  C.introduces some library services

  D.de老年人得癫痫能治愈吗scribes some professional meetings

  答案:DCDAC

  2017高考英语真题分类汇编阅读理解真题二

  The Best of Friends

  The evidence for harmony may not be obvious in some families. But it seems that four out of five young people now get on with their parents, which is the opposite of the popularly-held image(形象)of unhappy teenagers locked in their room after endless family quarrels.

  An important new study into teenage attitudes surprisingly shows that their family life is more harmonious than it has ever been in the past.“We were surprised by just how positive today’s young people seem to be about their families,” said one member of the research team. “They’re expected to be rebellious(叛逆的)and selfish, but actually they have other things on their minds: they want a car and material goods, and they worry about whether school is serving them well. There’s more negotiation(商议)and discussion between parents and children, and children expect to take part in the family decision-making process. They don’t want to rock the boat.”

  So it seems that this generation of parents is much more likely than parents of 30 years ago to treat their children as friends.“My parents are happy to discuss things with me and willing to listen to me," says 17-year-old Daniel Lazall. “I always tell them when I’m going out clubbing. As long as they know what I’m doing, they’re fine with it.”有哪些癫痫病的症状 Susan Crome, who is now 21, agrees. “Looking back on the last 10 years, there was a lot of what you could call negotiation. For example, as long as I’d done all my homework, I could go out on a Saturday night. But I think my grandparents were a lot stricter with my parents than that.”

  Maybe this positive view of family life should not be unexpected. It is possible that the idea of teenage rebellion is not rooted in real facts. A researcher comments,“Our surprise that teenagers say they get along well with their parents comes because of a brief period in our social history when teenagers were regarded as different beings. But that idea of rebelling and breaking away from their parents really only happened during that one time in the 1960s when everyone rebelled. The normal situation throughout history has been a smooth change from helping out with the family business to taking it over.”

  67. What is the popular image of teenagers today? A. They worry about school.

  B. They dislike living with their parents. C, They have to be locked in to avoid troubles. D. They quarrel a lot with other family members.

  68. The study shows that teenagers don’t want to__________ . A. share family responsibility B. cause trouble in their families C. go boating with their family D. make family decisions

  69. Compared with parents of 30 years ago, today’s parents__________ . A. go to治疗癫痫权威医院 clubs more often with their children B. are much stricter with their children

  C. care less about their children’s life D. give their children more freedom 70. According to the author, teenage rebellion__________ . A. may be a false belief B. is common nowadays

  C. existed only in the 1960s D. resulted from changes in families

  71. What is the passage mainly about?

  A. Negotiation in family. B. Education in family. C. Harmony in family. D. Teenage trouble in family.

  67. D解析:这是一道细节判断题。根据第一段“which is the opposite of the popularly-held image of unhappy teenagers locked in their room after endless family quarrels.”可知(青少年)流行的形象是和父母无休止争吵完后把自己锁在屋子里,所以给人的印象是常常和其他家庭成员争吵。

  68. B解析:这是一道细节判断题。根据第二段最后一句“They don’t want to rock the boat.”可知孩子们不想制造麻烦。“rock the boat”是捣乱、制造麻烦的意思。

  69. D解析:这是一道细节判断题。根据第三段第一句“So it seems that this generation of parents is much more likely than parents of 30 years ago to treat their children as friends.”和Susan Crome的描述“Looking back on the last 10 years,there was a lot of what you could call negotiation.”可知这一代的父母比起30年前上一代的父母更善于把孩子当成朋友看待,Susan说有很多事情都可以和她父母商量。也就是说这一代父母给孩子更多自由。

  70. A解析:这是一道归纳题。根据最后一段第二句“It is possible that the idea of teenage rebellion is not rooted in real facts.”作者认为青少年的反叛的观念并不一定来源于事实,所以青少年反叛的观点不一定正确。

  71. C解析:这是一道主旨题。本文主要结束了家庭和睦的问题,比较了这一代父母对待青少年的态度以及和上一代父母的比较,结论是现在的家庭比以往更加和睦